עקב עיטי
עַקָּב עֵיטִי (Buteo rufinus) הוא מין של עוף דורס בסוג עקב המשתייך למשפחת הנציים. הוא חי ברחבי אירואסיה ובצפון אפריקה וגם בישראל. מספר זוגות מקננים בארץ.
חיוואי נחשים
חיוויאי הנחשים (Circaetus gallicus) הוא עוף דורס יום ממשפחת הנציים. מקור שמו של החיוואי הוא חיווא, שהוא נחש בארמית. החיוואי מעדיף ךצוד נחשים. זהו דורס מקייץ המקנן בארץ על עצים. החיוואי מרפרף בתעופה במקום ןזה אחד מסימני ההיכר שלו.
עיט גמדי
עיט גמדי (Aquila pennatus) הוא מין של עוף דורס קטן ממשפחת הנציים שהוא נודד שכיח בישראל בשתי עונות המעבר. הוא שייך לסוג עיט אך בחלוקות אחרות מופיע כמין בסוג עיט קטן, כמו עיט ניצי. לעיט הגמדי שני מופעים, מופע בהיר ומופע כהה. לשני המופעים נוצות על שרש כף כמו בעיטים.
עיטם לבן זנב
עֵיטָם לְבֶן-זָנָב ( Haliaeetus albicilla), מין עוף דורס גדול גוף בסוג עיטם שבמשפחת הנציים. השם ``עיטם`` הוא מיזוג המילים ``עיט`` ו``ים`` המצביעות על מקום חיותו של העוף - בקרבת מקווי מים גדולים. שם המין נובע מזנבו הלבן כליל.
בז אדום
בז אדום (שם מדעי: Falco naumanni) הוא מין עוף דורס ממשפחת הבזיים. הוא דומה מאוד לבז המצוי, אך צבעי הזכר בולטים יותר, והוא חברותי - צד ומקנן בקבוצות. הבז האדום הוא עוף נודד, והאוכלוסייה המקננת מגיעה לארץ בפברואר ועוזבת ביולי. נעשים מאמצים לאושש את אוכלוסייתו בארץ.
זרון תכול
זרון תכול ( Circus cyaneus) הוא מין דורס מהסוג זרון שבמשפחת הנציים אשר חי באירופה, אסיה ובצפון אפריקה. הזכר בהיר עם קצות כנפיים שחורות. הצבע הבהיר התכלכל נתן לו את שמו תכול.הנקבה מפוספסת.
עזניה שחורה
עזנייה שחורה ( Aegypius monachus) היא דורס היום הגדול ביותר בישראל. העזניה חולפת נדירה בישראל בתקופת החורף. זהו מין יחיד בסוג הנקרא באותו שם. העזנייה השחורה נפוצה לרוחב דרום אירופה ואסיה מספרד ועד יפן, העזניה השחורה מצאת בסכנת הכחדה בחלק האירופי של תפוצתה.
נץ קצר אצבעות
נץ קצר-אצבעות (Accipiter brevipes) הוא מין עוף דורס קטן מסוג נץ ממשפחת הנציים. הוא מתרבה ביערות ביוון, חבל הבלקן ורוסיה. הנץ נודד בלהקות גדולות. תחומי החריפה שלו נמצאים ממצרים עד לאיראן. הנץ נצפה גם בישראל בלהקות של מאות ואלפי פרטים בעונות הנדידה בעיקר בסתיו.
עזניית הנגב
עָזניית הנגב ( Torgos tracheliotus) היא עוף ממשפחת הנציים בסדרת דורסי יום, מין יחיד בסוגו. צבעה חום כהה, צווארה וראשה קירחים וורודים.עזניית הנגב נפוצה בעיקר בערבות העשב של אפריקה ובעבר היה הנגב תחום גבולה הצפוני. העזנייה הייתה העוף הדורס הגדול ביותר שקינן בישראל, עד שנכחדה כמקננת בארץ. פרטים מזדמנים עדיין חולפים בשמי הנגב לעיתים רחוקות.
נשר דרומי
נשר דרומי הקרוי גם נשר רופל (Gyps ruppellii) הוא מין בסוג נשר. הנשר הדרומי נפוץ במרכז אפריקה, כולל אתיופיה, סודאן, טנזניה וגינאה. שמו המדעי של הנשר הוא על שמו של אדוארד רופל, זואולוג וחוקר גרמני בן המאה ה-19.שר זה נמצא בסכנת הכחדה חמורה עקב אובדן בתי גידול והרעלה כתוצאה מתרופה שניתנת לבעלי החיים שאת נבלותיהם אוכלים הנשרים. הגיע פעמיים לארצנו. פעם אחרונה 5.2021, נמצא תשוש במבנה בית בהקמהבת``א, לא שרד.