קוקייתיים
קּוּקִיָּתִיִּים[1] (שCuculidae) היא משפחה יחידה בסדרת הקוקאים[2], של עופות בגודל בינוני הנפוצים באזורים טרופיים וממוזגים בכל העולם. בישראל נפוצים שני מינים.
קוקיה מצוייצת

קוקיה מצוייצת

קוִּקִיָּה מְצֻיֶּצֶת (Clamator glandarius) היא מין של קוקייה אירואסייתית ואחת משתי הקוקיות הנפוצות בארץ ישראל.נקבת הקוקייה המצויצת נוהגת להטיל בישראל את הביצים בקנים של עורבים (פונדקאים), ואלו דוגרים על ביציה ומגדלים את גוזליה. כשהנקבה מטילה את ביציה, היא ממתינה בסתר בסמוך לקן, וכשהפונדקאי נוטש את הקן, היא ממהרת אליו ומטילה בו את ביצתה בתוך מספר שניות ועפה במהירות. לביצה צורה סגלגלה והעוף הפונדקאי השב לקן אינו מבחין בביצה הנוספת. העורב הפונדקאי דוגר על הביצה, ובהמשך הוא גם מגדל את גוזליו יחד עם גוזלי הקוקייה

קוקיה אירופית

קוקיה אירופית

קוקייה אירופית או קוקייה מצויה (ש Cuculus canorus) היא מין של עוף ממשפחת הקוקייתיים. תחום תפוצתה מתפרש על פני אירואסיה מספרד במערב עד ליפן במזרח וסקנדינביה בצפון) כולל המזרח התיכון וישראל. מין זה ידוע בהיותו טפיל קינון - הנקבה מטילה את ביציה בקנים של עופות אחרים. בתי הגידול המועדפים עליה הם יערות וחורשים, שדות בור, ביצות ואזורים אלפיניים.